Blog

Sigorta şirketleri sürekli müşterilerle temas halinde olduğu için müşteri hizmetlerini geliştirmek için ellerinden geleni yapar. Bu endüstri önce müşteri anlayışını benimser, fakat müşteri işlemleri için çok fazla veri girişi yapmaları, tek bir işlemin bile saatlerce sürmesine neden olabilir.Müşterileri için arka planda bir sürü manuel işlem yapılırken, bu işlemler çok uzun sürdüğü için müşteri deneyimi bu noktada sekteye uğrayabilir. Bu nedenle, birçok sigorta şirketi robotik süreç otomasyonunun (RPA)sağladığı avantajlardan yararlanma eğilimindedir. Sigorta sektörüne RPA çözümleri.

Ofiste, satış ekibinde veya farklı bir görevde olsanız bile, RPA müşterilerinizle işlemlerinizi  kısa sürede gerçekleştirebilmenizi sağlayacak çok sayıda veri girişini sizin için üstlenebilir.

Sadece bu kadar da değil!

Sigorta sektöründe iş sürecini olumsuz etkileyen 5 soruna RPA’nın çözümleri aşağıdaki gibidir:

  1. Artan uyumluluk

Gizlilik düzenlemelerine uyum sağlamak için hem iç hem de dış denetimlerin yapılması, sigorta şirketleri için en önemli gerekliliklerdendir. Gizliliğin nasıl korunması gerektiğini öngören sürekli değişen yasalar sorunun önemini artırır. Bu değişken süreçlerde robotik süreç otomasyonu sigorta şirketlerine fazlasıyla yardımcı olur. Otomasyon tüm işlemlerin ayrıntılı günlüklerini oluşturduğu için süreçleri izlemek ve yönetmeliklere uyulmasını sağlamak çok daha kolay hale gelir. 

  1. Ölçeklenebilirlik

Bir sigorta acentesine herhangi bir sebepten dolayı müşteri akışı olması durumunda, işe geçici personel almak gerekir. Ancak gelen müşterilerin akışı tekrar azaldığında, işe alımlar durdurulur ve geçici olarak işe alınan çalışanlar da işten çıkarılır. Bundan kaçınmak için, RPA geçici işe alımlara uygun maliyetli bir alternatif olarak kullanılabilir. Yeni projeler ek beceriler ve daha fazla kapasite gerektiriyorsa, her seferinde eğitim zorunluluğu olmadan daha fazla robotun “sahaya girmesine” izin verilebilir. Sizin için çalışan robot sayısını artırmak veya geri ölçeklendirmek, işe alım sürecinden daha düşük maliyetli ve basittir.

  1. Kolaylaştırılmış veri süreçleri

Sigorta firmalarının büyük miktarda veri ile başa çıkması gerekir. Çalışanlar veri işleme için mevcut tek seçenekse, bu sigorta acenteleri için çok fazla zaman kaybına neden olur, ayrıca maliyet ve hata yapma oranı da artar.

Robotik süreç otomasyonu, bu tür dezavantajları ortadan kaldırabilecek bir alternatiftir. RPA veri süreçlerini daha sorunsuz, daha hızlı ve hatasız bir şekilde yönetir. Sonuç olarak çalışanlara oranla çok daha verimli bir veri işleme elde edilir. Bu aynı zamanda sıkıcı ve yinelenebilir görevleri sürekli yapmak zorunda kalan çalışanların daha üretken olabilecekleri görevlerde katma değer sağlamasına olanak tanır.

  1. Otomatik güncellemeler

Hesaplarını her an kontrol etmeseler de, müşteriler hesaplarının hatasız olarak güncellendiğini bilmek ister. Bir müşterinin hesabındaki bir hata, soruna dönüşmeden düzeltmek için RPA kullanılabilir. RPA yazılımı, ödenen tazminat talebi ve prim gibi tutarsızlıkları otomatik olarak tespit eder. Bu, müşterinin ve sigorta şirketinin zaman kazanmasını sağlar.

  1. Geliştirilmiş müşteri hizmetleri

Müşteriler her sektörde olduğu gibi sigorta sektöründe de taleplerinin gerçekleşmesi için uzun süre beklemekten hoşlanmaz. Bu yüzden işlem hızını artırmak için RPA kullanılabilir. RPA, fiyat teklifi verme ya da hesap şifresi güncelleme gibi günlük soru ve istekler için size saniyeler içinde yardımcı olur. Bu şekilde sigorta şirketlerinin müşterilerilerinin daha zor sorularını cevaplamak için daha fazla zamanı olur. Bazı müşteriler bir robotla çalışmaya sıcak bakmasa bile, çoğu müşteri RPA’nın sunabileceği basitliği ve çabukluğu takdir edecektir.

Günün sonunda sigorta sektöründe RPA kullanmak; müşteri memnuniyetini artırır, zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. RPAmüşteriler ile yüz yüze daha fazla zaman geçirebilmeniz için işlemleri basitleştirir, hızlandırır ve genel olarak iyileştirir.

Sigorta Sektöründe İş Süreçleriniz Olumsuz Etkilenmemesi İçin OnicornRPA İle Tanışın

 Onicorn, robotik süreç otomasyonu hizmet ve çözümleriyle çalışanlarınızın potansiyelini ortaya çıkarmanıza yardımcı olur. Ekibiniz tarafından yönetilen manuel ve yinelenebilir görevleri yerine getirmek için otomasyon çözümleri ile ilgili hizmet verir. Sonuç olarak, çalışanlarınız yaratıcılık, hayal gücü, muhakeme ve ilişki gerektiren daha stratejik görevlere zaman harcar.

Siz de sigorta sektöründeki iş süreçlerinizi otomatikleştirerek; çalışanlarınızın performansını artırmak, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamak isterseniz, hemen bizimle iletişime geçin.İşinizi RPA ile nasıl dönüştürebileceğimizi planlayalım.

Author

admin

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir