Blog

Şirketinizin teknolojik gelişmelerden uzak kaldığını mı düşünüyorsunuz? Korona döneminde yaşanan hızlı değişimler de uyum sağlamanızı mı zorlaştırıyor? Ve bütün bu süreçlerinizde, size yol gösterecek bir uzman desteğine mi ihtiyacınız var? Cevabınız evetse, doğru yerdesiniz! Sizi; bugünün ve geleceğin en önemli meslek dallarından biri olan teknoloji danışmanlığı hizmetleriyle tanıştırıyoruz.” Teknoloji danışmanlığı nedirteknoloji danışmanının görevleri nelerdir “ diyorsanız, çok geçmeden sorularınıza yanıt bulalım.

Teknoloji Danışmanlığı Nedir?

Günümüzde teknolojik trendlerin üstüne kurulu yapıda, gelişmeleri son teknolojiyle uygulayabilen firmalar hızla yükselebilirken; geleneksel yöntemleri tercih edenler ancak yerinde sayıyor. Birçok firma ise, bilgi eksikliği ve tecrübe yetersizliğiyle yanlış teknolojileri seçebiliyor. Fakat firmanıza uygun olmayan teknolojileri seçmeniz ve uygulamanız, alacağınız yol haritasını olumsuz etkileyebilir. İşte, hızla gelişmeye devam eden teknolojik süreçlerin, işletmelere ve kurumlara entegre olmasına olanak tanıyan ve bu teknolojilerin en etkili şekilde kullanılmasını sağlayan bu meslek grubu teknoloji danışmanlığıdır. Teknoloji danışmanları, kurumuzun ihtiyaçlarını ve taleplerini belirleyerek işletmeniz için en uygun teknolojileri belirler. Ve bu teknolojilere en hızlı şekilde adapte olmanız için çalışmalar yapar. Teknoloji danışmanlığı, hizmetlerinizin kalitesinin yükselmesine, iş akış süreçlerinizin iyileşmesine, zaman ve personelden tasarruf etmenize olanak sağlar.

Teknoloji Danışmanının Görev Ve Sorumluluk Alanı

Teknoloji danışmanlığı, firmaların en önemli organlarından biri olan BT departmanları içerisinde yer alır. Bu departman içerisinde iş süreçlerinin gelişmesine ve stratejilerin geliştirilmesinde rol oynar. Covid-19 süreciyle birlikte bir daha önem kazanan teknoloji danışmanlığı, mevcut altyapıların incelenmesine ve analiz edilmesine olanak sağlamıştır. Covid-19 dönemi, bu hizmetlerin en çok kullanım alanı bulduğu zaman dilimi olmuştur. Online’ye artan ilgi ve taleple birlikte işletmeler sistemlerini geliştirmek ve yeniden yapılandırmak durumunda kalmıştır. Covid-19 Sebebiyle Yeni Normalde Bizi Neler Bekliyor?yazımızla Covid-19 ‘un teknolojide bıraktığı ve bırakacağı diğer gelişmeleri de takip edebilirsiniz.

Teknoloji danışmanları, aynı zamanda maliyet tasarrufu da yaratmayı amaçlar. Şirket kaynaklarının en verimli ve ideal şekilde kullanılmasına olanak tanıyarak bütçelerinizi optimize etmeye yardımcı olur. Kurumların temel faaliyetlerine yoğunlaşabilmesini ve çözüm modellerinin gelişimini destekler.

Teknoloji Danışmanlığı Hizmeti Almanın Avantajları

  • Teknolojik ihtiyaçlarınızın en hızlı ve kolay şekilde giderilmesini sağlar.
  • Geleceğin teknolojisini şimdiden tanımanıza yardımcı olur.
  • Operasyonel maliyetlerin minimum seviyeye düşmesini sağlar.
  • Rakiplerinizden bir adım önde olmanıza olanak tanır.
  • Şirket içi planlamalarınızın daha kolay işlemesini sağlar.
  • Her zaman son teknolojilerden ilerlemenize olanak tanır.
  • Şirket kalitenizi artırır.
  • Şirket içi çalışmalarda verimliliğin artmasına yardımcı olur.

Siz de işletmenizin stratejilerini geliştirmesine yardımcı olacak ve en doğru yol haritasıyla, en doğru kişilere ulaşmanızı sağlayacak Teknoloji Danışmanlığı hizmetiyle tanışın. BT yönetiminde, güvenliğinde ve uygulama alanında size yardımcı olacak Onicorn ile teknoloji geleceğinizi yönlendirin.

Hemen bizimle iletişime geçin, iş süreçlerinizi Teknoloji Danışmanlığı ile nasıl dönüştürebileceğimizi planlayalım.

Author

admin

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir