Blog

Her geçen gün hızla gelişen teknoloji, bu sene de ivmesini artırarak ilerlemeye devam ediyor. Öyle ki uzmanların tahminine göre bu yıl, büyük dijital dönüşümlerin senesi olacak. İşte; sağlıktan, kültüre hayatımızın her alanına entegre olacak teknolojinin 2021 trendleri

– Robot asistanlar, iş süreçlerine daha çok entegre olacak.

Robot asistanlar, özellikle gelişmiş ülkeler tarafından; güvenlik, bakıcı ve hatta garson olarak kullanılıyor. Ancak bu sene itibariyle robot asistanlara olan talebin artacağı yönünde görüşler var. Eğer böyle olursa robot asistanları, çok yakın zamanda hayatlarımızın içinde görebiliriz! Robot asistanlar, insanların iş yükünü azaltabileceği gibi çalışanların daha katma değerli işlere yönelmesine olanak tanıyacak.

– IoT’un kullanımı yaygınlaşacak.

Endüstri 4.0 devrinin önemli sistem kümelerinden biri olan Nesnelerin İnterneti ya da Internet of  Things, günümüzde kullanılır olmasına rağmen henüz bir telefon ya da tablet kadar popüler değil. Ancak uzmanlar, 2021 yılının nesnelerin interneti için patlama senesi olacağını öngörüyor. Özellikle 2020 yılının insanlarda bıraktığı güven ve sağlık kaygıları da bu teknolojinin önünü epey açacak.

– Sınırsız depolama alanları hizmete sunulacak.

Bu şimdilik sadece bir söylenti olsa da, yıllardır süregelen depolama alanı sorunlarının bu sene içerisinde hallolacağı söyleniyor. Bu sayede insanlar, tüm verilerini güvenilir bir şekilde saklayabilme şansına sahip olacak. Sınırsız depolama alanları aynı zamanda insanların dijitale olan yakınlığını da artıracak. Her şeyi sizin yerinize saklayacak bu sistem için 2021’in teknolojik gelişmelerini bekleyebilirsiniz!

– 5G teknolojisi devreye girecek.

2021’de beklenen teknolojik gelişmelerden biri de, 5G’nin küresel olarak kullanılmaya başlanması olacak. Teknolojik altyapının 5. versiyonu olan bu teknolojiyle, internet hızı 1.4 gigabit civarında olacak. Şu an ki 4G teknolojisinin 20 katı kadar hızlı olan bu devrimle sadece telefonlar değil; tüm sektörler de ciddi bir değişime tanık olacaktır.

– Teknoloji danışmanlığı hizmetleri daha önemli hale gelecek.

Özellikle Covid-19 süreciyle beraber gelen uzaktan çalışma stili, teknolojik altyapıların da gelişmesini zorunlu kıldı. Gerekli donanıma ve bilgiye sahip olmayan firmalarsa; teknoloji danışmanlık hizmetleri alarak şirketlerini geliştirmeyi tercih etti. Günümüzde Covid-19 etkileri hala tazeyken bu yıl içerisinde de teknolojik destekler için danışmanlık hizmetleri güncelliğini koruyacak gibi görünüyor. Kurumların, ihtiyaç ve taleplerinin belirlenmesine yardımcı olan teknoloji danışmanlığı ile ilgili  Şirketiniz İçin Neden Teknoloji Danışmanlığı Hizmeti Almalısınız?” başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

– Katlanabilir telefonlar bu yılın popüler ürünlerinden biri olacak.

Eski dönemin katlanabilir telefonları bu yıl içerisinde de akıllı sistemlerle kendini gösterecek. 2020 yılında bazı markalar tarafından üretimine başlanan bu telefon modeli, içinde bulunduğumuz bu sene içerisinde daha çok marka tarafından üretilmeye başlanacak.

“Teknoloji yarışında, bitiş çizgisi yoktur.”

Hemen bizimle iletişime geçin, 2021’in teknoloji trendlerine entegre olan yapay zeka teknolojilerini beraber keşfedelim!

Author

admin

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir