Blog

Günümüzde işletmelerin iş yükünü azaltarak temel yeteneklerine odaklanmasını sağlayan dış kaynak yönetimi, maliyetleri azalttığı gibi; şirketlere rekabet avantajı da sağlıyor. Brain&Co.’nun yaptığı araştırmaya göre dış kaynak yönetiminden yararlanan şirketler, %85 oranında pazara daha hızlı girebiliyor ve üretim süresini de azaltıyor.

Dış Kaynak Yönetimi Nasıl Çalışır?

Hızla değişen piyasalara uyum sağlama çabası, uzman kaynaklarını kullanmayı zorunlu kılmıştır. Şirketlerin, ana faaliyetler dışındaki işler için alanında uzman kişilerden yardım alarak çalışması dış kaynak yönetimidir. Bu sistem daha çok; insan kaynakları, bilişim teknolojileri ya da lojistik gibi alanlarda kullanılır. Ancak şirketin hacmi ve faaliyetlerine göre bu departmanlar değişebilir. Yaklaşık 40 senedir popüler olarak tercih edilen dış kaynak yönetimi, hizmetlerin ve fonksiyonların gelişmesini sağlar. Aynı zamanda outsourcing olarak da adlandırılan dış kaynak yönetimi, işletmelere katma değer katar. Çalışanların daha verimli ve esnek çalışmasını sağlarken dışardan alınan uzman eğitimiyle iş kalitesi de yükselir.

Dış Kaynak Yönetimi Bir Strateji Midir?

1990’lı yıllardan itibaren sıkça kullanılmaya başlanan outsourcing, şirketlerin yönetim stratejisinde yer alır. Dış Kaynak Yönetimi (DKK) temelde bir iş geliştirme modelidir. Bu modelle şirketler dünya pazarlarını yakalama şansını elde ederken; maliyet avantajı sağlar. Yapılan bir araştırma da gösteriyor ki, dış kaynak kullanımıyla var olan şirketler maliyetlerini %30’a varan oranda azaltabiliyor ve elde ettiği kazancı çok daha nitelikli işler için kullanabiliyor. Stratejik ilişkilerin de kurulmasını sağlayan bu yönetim, yeniden yapılanmanın önemli bir adımıdır. Yeniden yapılanmayla şirketler, gelişim gösterdikleri gibi temel etkinlik alanlarını da en doğru şekilde belirler.

Dış Kaynak Yönetimiyle Maliyet Avantajı Sağlamak

Bir şirketin ayakta kalabilmesi için en önemli unsurlardan biri maliyettir. Bu nedenle gelişim gösteren şirketler, sürekli olarak maliyetini azaltmaya yönelik politikalar izlerken; gelirini de artırma amacındadır. İşletme maliyetlerini düşürmede en etkin ve profesyonel adımlardan biri dış kaynak kullanımıdır. Dışardan bir uzman desteği almak her ne kadar başta daha maliyetli gibi görünse de, bu destek uzun vadede artıya geçmenize neden olur. Çünkü dış kaynak yönetimiyle sadece gelir elde etmezsiniz. En büyük avantajınızdan biri de zaman olur. Elde edilen bu zamanı, faaliyetleriniz için geri dönüt elde edebileceğiniz yatırımlara kullanmanız lehinize olacaktır.

Dış Kaynak Yönetimiyle;

  • Şirketin kaynaklarının daha iyi kullanılmasıyla maliyet düşer.
  • Şirketin üretim tesislerine olan yatırım azaltılarak sermaye artırılır.
  • Çalışan performansı artar ve iş kalitesi yükselir.
  • Ulaşılabilir pazar ağları artarak şirket değerleri globale taşınabilir.
  • Projeler için uzun süren süreç ve prosedürler kısalır.
  • BT kaynakları verimli kullanılabilir ve geliştirilebilir olduğundan teknik altyapılar gelişebilir.

Temel Yeteneklerinize Odaklanın!

Temel yeteneklerinize girmeyen işleri bir kenara bırakın ve işletmenizin daha değerli gelişmesi için dış kaynak yönetimini kullanın. Zamandan tasarruf ederken; işinizin kreatif tarafını keşfedin! Gelirinizi artırırken dünya pazarlarını da açılın!

Siz de Onicorn’un uzman ekibiyle BT kaynaklarınız için uzman desteğini keşfedin. Dış Kaynak süreçlerinizi en iyi şekilde yönetmek için bizimle iletişime geçin!

Author

admin

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir