Blog

İster işletmenizi büyütmeye çalışın ister daha verimli olmak için mücadele ediyor olun, her iki durumda da liderlerin RPA’nın operasyonlarını ve girişimlerini nasıl destekleyebileceğine bakması gerekir.

Neden mi?

Çünkü Robotik Süreç Otomasyonu (RPA)  gibi teknolojilerin benimsenmesi, iş yükünü azaltıp zamandan ve maliyetten tasarruf sağlarken; çalışanların yinelenebilir ve manuel işlerden kurtulup, kaliteli stratejik girişimlere odaklanmasına olanak tanır.

RPA bu kadar avantaj sağlasa da, bir lider olarak iş süreçlerinizi RPA’ya adapte etmek size zor ve zaman alıcı gelebilir. Bu noktada, Onicorn gibi sürecinizi doğru yönetecek iş ortaklarıyla çalışarak, bu teknolojik dönüşümü başlatabilirsiniz.

Liderler Neden RPA Yazılım Asistanlarını Tercih Ediyor? 

Ekonomist tarafından yapılan bir araştırmaya göre, liderler stratejik hedeflere ulaşmayı düşünürken RPA’yı en yüksek önceliklerinden biri olarak görüyor.

Peki neden? 

  1. Rekabet gücünün geliştirir

 RPA gibi teknolojiler; maliyet tasarrufu, görevleri kolaylaştırma, müşteri hizmetlerini iyileştirme, gelişmiş üretkenlik, daha az hata payı, uyumluluk sağlama, yüksek yatırım getirisi, azaltılmış operasyonel maliyetler, ölçeklenebilirlik ve esneklik sağlar.

Uyumluluk, veri işleme veya fatura işleme gibi tipik süreçlerin otomatikleştirilmesiyle; İnsan Kaynakları (İK) İşlemleri, Finans İşlemleri, BT İşlemleri, Belge Yönetimi vb. işlevler yatırım getirsini önemli ölçüde artırır.

RPA, önemli temas noktalarından veri toplayarak karar süreçlerine katkıda bulunur ve sizin için tahminlerde bulunabilir. Bu da işletmeleri bir üst seviyeye taşır.

RPA’nın sağladığı tüm bu faydalar, işletmelerin rekabet ortamında güçlenmesini sağlar. Bu yüzden liderler rekabetten bir adım öne geçmek için RPA’nın gücünden faydalanır.

  1. Mutlu çalışanlar yaratır

 RPA verimliliği ve üretkenliği artırmak için mevcut şirket kaynaklarından ve teknolojilerinden yararlanma konusunda muazzam bir örnektir. Örneğin, işe uyum sağlama gibi önemli İK faaliyetleri otomasyonla kolaylaştırılabilir. RPA ile, kullanıcı hesapları otomatik olarak etkinleştirilebilir ve yeni bir iş akışı başlatılabilir. Bu, daha erken çalışan katılımı sağlayarak memnuniyet düzeylerini olumlu yönde etkileyen süreci hızlandırır.

RPA memnuniyet düzeylerini artırmanın yanı sıra çalışanların moralini de önemli ölçüde artırır. Çalışanlar RPA sayesinde mesai saatlerini sıradan ve yinelenen görevler yerine daha katma değerli işlerde çalışmak için kullanılabilir.

Mutlu bir çalışan deneyimi yaratmak bir liderin en önemli özelliklerinden biri olduğu için RPA bu noktada da liderlere yardımcı olur.

  1. Müşteri memnuniyetini artırır

 Liderler RPA ile stratejik süreçlerdeki manuel çabaların önemli ölçüde azaltılmasını sağlayarak ek kaynaklara yatırım yapmadan üretkenliği artırır. Tüm bunlar çalışanların moralini artırırken,zamanını manuel süreçlere harcamayan mutlu çalışanlar daha mutlu müşteriler yaratır.Bu her açıdan uzun vadeli bir kazan-kazan durumudur.

Liderler RPA’yı Neden Kullanmalı?

Endüstri liderlerinin yavaş yavaş RPA’yı benimsemesiyle birlikte RPA’nın 2023 yılına kadar 12 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşacağı öngörülmektedir.

Böylesine yükselen bir pazarda peki siz bir lider olarak neden RPA’yı kullanmalısınız?

  1. RPA sadece finansal süreçlerde kullanılmaz, tüm iş süreçlerine adapte olur

 En başarılı liderler, yazılım robotlarının üretkenlik, çalışan memnuniyeti ve genel performans üzerindeki olumlu etkisinin farkında. Bunun nedeni, RPA’nın sadece finansal süreçlerde değil; pazarlama, araştırma, BT, ürün geliştirme, İK gibi çeşitli süreçlerde deişletmeleri desteklemesidir.

  1. RPA çalışanlara ve paydaşlara destek sağlar

RPA’ya çeşitli departmanlar ve iş süreçleri ekleyerek, başarı potansiyelini artırabilirsiniz. Ayrıca, hata oranını azaltma, hız artışı, düşük risk, çalışan bağlılığı ve memnuniyeti gibi birçok konuda paydaşlarınıza ve çalışanlarınıza destek sağlayabilirsiniz.

  1. Yatırımlardan tasarruf etmenizi sağlar

Burada sadece teknolojik yatırımlardan değil, aynı zamanda sahadaki uzmanların katkılarından veya yönetim süreçlerinden de bahsediyoruz. Protiviti’nin 2019’daki küresel RPA anketine göre, RPA en çok kullanan liderler, yatırım getirisi yüksek olduğu  için bu teknolojiye rakiplerinden on kat daha fazla para yatırdı. Dolayısıyla, başarılı liderlerinin “altın ligine” girmeyi planlıyorsanız, siz de RPA’ya yapacağınız yatırımları artırmalısınız.

Liderler Onicorn RPA Yazılım Asistanlarını Tercih Ediyor

Liderler bugün sadece dijital bir işletme olmanın yeterli olmadığını, risklerin değiştiğini ve yalnızca yeni teknolojilerden yararlanan işletmelerin piyasa beklentilerine uygun kalabileceğini düşünüyor.

Biz de sektör liderleri ile aynı duyguları paylaşıyoruz. Binlerce kurumsal müşterimizin dijital dönüşüm yolculuğuna katkı sağladığımız gibi size de yardımcı olmak için her zaman buradayız.

Onicorn hizmet ve çözümleriyle tanışmak için hemen bizimle iletişime geçin, işinizi RPA ile nasıl dönüştürebileceğimizi planlayalım.

Author

admin

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir