Blog

Benzeri görülmemiş zamanlardan geçiyoruz. Küresel olarak, yüksek dozda sosyal etkileşimden sosyal mesafeye doğru ilerledik. Şu an içinCOVID-19 salgınından kaçınmanın bir yolu yok. Bu yüzden çalışanların çoğu uzaktan çalışmaya devam ediyor. Fiziksel olarak ayrı olmamıza rağmen, belirsiz zamanlarda bile işler beklemiyor.

Çalışanların evden çalışmaya hazır hale gelmeleri için BT departmanları mücadelelerini sürdürse de, ileri teknolojileri benimsememiş endüstriler bu süreçte bayağı zorlanıyor. Böylesine zorlu süreçlerde, özellikle çok fazla zaman ve emek harcanan finansal işlemlerde, iş yükünü azaltmak için doğru robotik süreç otomasyonu (RPA) araçlarını seçmek, şirketlerin eski teknoloji sorunlarını aşmasına katkı sağlayabilir.

Robotik Süreç Otomasyonunun (RPA) uzaktan çalışma döneminde finansal süreçlerinizi yürütmenize yardımcı olmasının birkaç yolu var:

  1. Daha az hata

Evden çalışırken, özellikle de COVID-19 salgınından dolayı evden çalışmak zorunda kaldığımız için, çok karmaşık işlemler gerektiren finansal süreçlerde hata yapma oranımız daha fazladır. RPA bu noktada devreye girer ve insan yapımı hataları azaltır.

  1. Artan verimlilik

Evden çalışmak normal şartlar altında hoşunuza gidebilir, fakat bu bir zorunluluksa, yinelenebilir ve sıkıcı finansal işlemler hem verimliliğinizi düşürür hem de zaman kaybetmenize yol açar. Robotlar ise yinelenebilir görevleri yaparken daha hızlı ve daha verimlidir. Bu, çalışanlara anlamlı işler yapmak için daha fazla zaman tanır.

  1. Çalışan memnuniyeti

RPA gibi yeni teknolojilerin göz ardı edilen önemli bir yararı da, çalışan memnuniyetini artırmaktır. Sonuçta, manuel ve yinelenen işler sadece ekibinizin çalışma biçiminde verimsizliklere neden olmakla kalmaz, aynı zamanda onların morallerini de etkileyebilir. İş doyumu yaratıcı düşünmekten, problem çözmekten ve insan olarak tüm potansiyelinizi kullanmaktan geçer. Fakat bu manuel süreçler bizi iş doyumundan çok uzaklara götürür.

RPA’yı finansal süreçlerinize adapte ettiğinizde ise, uzun finansal görevlerin yükünden kurtulmuş olan ekibiniz, daha tatmin edici projeler üzerinde çalışabilir.

  1. Çok sayıda seçenek

Finansal süreçlerde RPA kullanımı belirli bir süreçle sınırlı değildir; talepler, kapanışlar, denetleyici çalışması, finansal planlama ve finansal analiz, maliyet yönetimi vergiler vb. aynı anda birçok sürece uygulanabilir. Bu da evden çalışırken birçok konuda RPA’dan destek alabileceğiniz anlamına gelir.

Uzaktan Çalışma Döneminde Finans Süreçlerinizi Onicorn RPA İle Planlayın

Onicorn RPA, karmaşık finans süreçlerinde hem yinelenebilir görevleri ortadan kaldırır hem de çalışan verimliliğini artırır. Manuel olarak işlenmesi saatler sürecek veriler, RPA ile dakikalar içinde güncellenebilir ve analiz edilebilir.

Onicorn RPA’nın finansal süreçlerdeişletmenize fayda sağlayacak çok sayıda uygulaması vardır. İşte o uygulamalardan bazıları:

  • Programlar arasında veri tutarlılığını kontrol etme ve hataları belirleme.
  • Kredi puanı, vergi bilgileri ve diğer önemli bilgileri otomatik olarak doldurma.
  • Faturaların sözleşme şartlarına uygunluğunu kontrol etme.
  • Aylık kapanışla ilgili diğer kontroller.
  • Müşteri verilerini içe aktarma ve önemli verileri düzenli olarak gü
  • Müşterilerin ve tedarikçilerin kontrollerinin yapılması.
  • Pazar araştırması.
  • Alınan verilere dayalı fatura oluşturma, fatura gönderme ve farklı tedarikçiler arasında fiyat karşılaştırması.
  • Yazılımdan bir rapor almak, analiz etmek ve e-posta ile iletmek ya da buluta yüklemek.
  • Çeşitli hatırlatmalar gönderme.
  • Bir programdan diğerine veri aktarımı.
  • Banka hesap özeti ile borç / alacak devirinin son bakiyesinin muhasebe yazılımındaki verilerle karşılaştırılması.
  • İki program veya bir programın farklı modülleri arasındaki veri karşılaştırması.

Uzaktan çalışma döneminde finans süreçlerinizi otomatikleştirerek, çalışanlarınızın performansını artırmak, zamandan ve paradan tasarruf sağlamak için Onicorn hizmet ve çözümleriyle tanışın

Hemen bizimle iletişime geçin, işinizi RPA ile nasıl dönüştürebileceğimizi planlayalım.

Author

admin

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir